Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec Filip Antonio (18) má na svém kontě mnoho rolí. Již od dětství ho vídáme na divadelních prknech, v seriálech i ve filmech. Ve 4 letech si ho vybrala režisérka Marie Poledňáková do filmu Líbáš jako Bůh, často se o Filipovi hovoří jako o nástupci Tomáše Holého.

Z dětských rolí už nadobro vyrostl a ztvárňuje role mladíků. Aktuálně ho vídáme v seriálu Špunti na cestě, ve kterém hraje se svým bratrem Viktorem. My jsme ho zastihli v Divadle Broadway na konkurzu do připravovaného muzikálu s hity Olympiku Okno mé lásky.

„Přišel jsem zkusit štěstí na konkurz do chystaného muzikálu. V Divadle Broadway jsem začínal jako malý kluk v muzikálu Je třeba zabít Davida, kde jsem tehdy chytil za srdce průzračným dětským sopránem v písni Sen kovbojů a pak přišel Vánoční zázrak s hity Janka Ledeckého, kde mě nejvíc bavila písnička Na ptáky jsme krátký. Ten muzikál se bude letos v prosinci sem do divadla vracet, tak uvidíme, třeba si tam i některou z jiných rolí zahraju,“ řekl nám Filip, který si po základní škole uměleckou školu nezvolil.

„Studuji třetím rokem gymnázium, v příštím roce mě čeká maturita. Takže tuším, že mě čeká trošku náročnější období. Ve volném čase taky skládám muziku, tak třeba někdy dojde i na konzultaci s Petrem Jandou, uvidíme,“ uvedl.

Na konkurz dorazila i Filipova maminka, herečka Dita Hořínková, kterou vídáme v hitmuzikálu Láska nebeská. A zpívá i Filipův bratr Viktor.

„Vtipný je, že vlastně hodně divadelních rolí po mně brácha automaticky dědí, ve chvíli, kdy já už jsem pro roli přerostlý, tak Viktor se do ní skvěle hodí, tak se vystřídáme. S bráchou se ale často potkáváme v dabingu,“ dodal závěrem.

Další články

Načítám