Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V páté sérii seriálu Koruna se znovu obměňuje herecké obsazení, a tak se diváci dočkají už třetí královny Alžběty II. (†96). Po Claire Foy a Olivii Colman se role ujala Imelda Staunton, kterou si mohou milovníci Harryho Pottera pamatovat z pátého dílu, kde hrála první náměstkyni ministra kouzel a zároveň novou učitelku obrany proti černé magii Dolores Jane Umbridgeovou.

Fotografové zachytili Imeldu při natáčení scén mapující rok 1994, kdy královna Alžběta II. navštívila Moskvu. Tvůrci seriálu jako vždy do detailu připravili i kostýmek, který panovnice na setkání s tehdejším prezidentem Borisem Jelcinem oblékla. V galerii najdete jak snímky z natáčení, tak i samotné královny z roku 1994.

„Imelda je opravdu skvělé obsazení pro královnu. Má stejné způsoby a skutečnou auru. Zároveň je velmi přátelská a ráda si mezi natáčením povídá a směje se se členy štábu,“ uvedl zdroj deníku DailyMail.

Prince Philipa si vedle Staunton zahraje Jonathan Pryce.

Pátá série se zaměřuje na devadesátá léta, kdy se rozváděl princ Charles, princ Andrew i princezna Anna. Samozřejmě v tomto období nebude chybět ani odchod princezny Diany.

Reklama

Další články

Načítám