Hlavní obsah
Článek

Na 29. leden připadá takzvaný Dobroden, který si Leoš Mareš (47) vymyslel, aby pomohl potřebným a charitativním organizacím finančním obnosem. Jeho nápad podpořila i manželka Monika Marešová (43) a zapojují se také fanoušci.

Princip Dobrodne je postavený právě na nich. Za každého fanouška, který jej sleduje na Instagramu, pošle Mareš jednu korunu na vybrané účely. Může se zdát, že je to zanedbatelná částka, jenže při celkovém počtu přes milion sledujících, už jde o pořádný obnos.

Loni Mareš podpořil válečné veterány, hasiče a policisty, letos se rozhodl poslat rovných 1 milion a 147 909 korun Nadačnímu fondu pro předčasně narozené děti a jejich rodiny. Oblíbený moderátor se již co nevidět stane trojnásobným otcem a možná právě proto je mu tato tematika bližší než kdykoli předtím.

Pomoci dětem a maminkám se rozhodla i jeho těhotná manželka Monika, která částku věnuje neziskové organizaci Rosa, jež poskytuje azylový dům a pomoc matkám s dětmi a obětem domácího násilí. A přesto, že Monika nemá na Instagramu tak velké publikum jako její muž, nejednalo se o pár drobných. Ze svého účtu věnovala charitě 422 tisíc a 170 korun. Dohromady tak poslali 1 570 079 korun.

Reklama

Další články

Načítám