Hlavní obsah
Článek

Nadya Suleman (46), rovněž známá pod přezdívkou Octomom, se proslavila v roce 2009, když porodila osmerčata. Z těch jsou dnes už teenageři. Nariyah, Isaiah, Maliyah, Jeremiah, Noah, Josiah, Jonah a Makai oslavili už 13. narozeniny.

„Všichni rostete v laskavé, pokorné, vděčné a milující bytosti. Každý z vás je unikát a nikdo nejste jako jiné děti vašeho věku,“ vzdala svým ratolestem hold v narozeninovém příspěvku na sociální síti.

„Slovy nemohu vyjádřit, jak vděčná jsem, že jsem vaší matkou. Jste pro mě požehnáním a každý den děkuji Bohu, že mi svěřil úlohu pečovat a vychovávat vás,“ rozněžnila se.

Nadya podstupovala umělé oplodnění od roku 1997. Poprvé se stala matkou v roce 2001. Porodila chlapce. O rok později přivedla na svět dceru. Následovala tři další těhotenství, z nichž vzešla dvě děvčata a dva chlapci, v jednom případě šlo o dvojčata. Všechny děti vzešly z umělého oplodnění.

Nadya tedy porodila šest dětí, než v roce 2009 podstoupila oplodnění znovu. A byla z toho osmerčata. Suleman ovšem tvrdí, že ji lékař, který od té doby přišel o licenci a zmizel se Spojených států, obalamutil.

Myslela si, že bude mít děti dvě, místo toho prý ale doktor implantoval dvanáct embryí, z nichž se uchytilo osm. „Řekl mi, že jsme o šest přišli a vyjmul je, proto chtěl implantovat dalších šest,“ tvrdila v rozhovoru pro The New York Times z roku 2018.

Čtrnáct dětí tedy rozhodně neplánovala, ale jak již bylo řečeno, dnes je za ně Nadya vděčná. A to i přes to, že je svobodnou matkou a děti vychovává v třípokojovém domě v Kalifornii.

Nadya byla v letech 1996-2008 vdaná za Marca Gutierreze. Rozešli se v roce 2000, protože se jim nedařilo otěhotnět. Zatímco Suleman byla pro umělé oplodnění, Gutierrez tuto formu početí odmítal. Není otcem žádného z jejích potomků.

Nadya před dětmi nemá tajemství a mluví s nimi o všem. A chválu na matku pějí i její ratolesti. „Bojuje za naši rodinu posledních deset let. Ať se děje cokoliv, vím, že to nikdy nevzdá,“ vzdala matce hold dvacetiletá Amerah.

„Někteří z mých přátel jsou jedináčci, a tak chtějí vědět, jaké to je. Je fajn mít si s kým hrát, ale někdy je toho prostě moc,“ myslí si o životě se třinácti sourozenci zase osmnáctiletý Joshua.

Reklama

Další články

Načítám