Hlavní obsah
Článek

Milovníky nejlepších přátel člověka jistě potěší, že se do kin chystá další film, kde budou psi hrát jednu z důležitých rolí. Po snímcích Gump - pes, který naučil lidi žít, Tady hlídáme my nebo nejnověji Srdce na dlani jde o romantickou komedii Řekni to psem.

Scénář napsala spisovatelka Irena Obermannová na tělo svojí dceři, herečce Berenice Kohoutové (33), která ztvárňuje hlavní hrdinku.

"Dita je holka, která docela dobře ví, co od života chce, a věří, že se jí to splní. Než ji její kluk Filip překvapí tím, že se s ní rozejde, a místo sebe a miminka, které si plánovala, jí nechá mladého divokého psa, i když psa nikdy nechtěla. Tak se proti své vůli stane součástí pejskařské komunity, která jí vždycky připadala směšná a ulítlá. Kromě toho nesnáší psí exkrementy. A celý příběh začíná právě tím, že do jednoho šlápne," popisuje Berenika.

„Tenhle scénář jsem začala psát, když jsem byla totálně zoufalá a řekla jsem si, že bych potřebovala vidět nějaký milý, romantický film o lásce, kde všechno dobře dopadne. Takže na začátku toho celého byl pocit. Potřeba filmu, který pohladí," vysvětluje Obermannová.

Roli sympatického souseda Petra, jenž s Ditou sdílí coby vášnivý pejskař její psí patálie, ztvárnil Štěpán Benoni, nejlepší kamarádku Gábinu hraje Hana Vagnerová, expřítele Filipa představuje Igor Orozovič. Hrdinčinu poněkud excentrickou matku si zahrála Veronika Žilková a v rolích věčně se škorpících sousedů se představí Taťjana Medvecká a Jiří Lábus. Režie filmu se ujal Robert Sedláček.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám