Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Novodobá upírka Jasmine Alicia Carter (30) pije svou vlastní menstruační krev, protože věří tomu, že tím přispívá ke svému pevnému zdraví. Z krve si navíc vytváří pleťovou masku a v neposlední řadě z ní vytváří umělecká díla. Menstruační krev podle této neotřelé dámy zlepšuje fyzické i duševní zdraví každé ženy.

„Když se podíváme na menstruační tampony a vložky, tak voní po květinách a jsou plné chemikálií, které zakrývají naši krev a ohrožují přirozené fungování naší menstruace,“ řekla Alicia Carter v rozhovoru pro Daily Mail.

„Ale ve skutečnosti je menstruační krev plná živin, které potřebujeme,“ dodala bezelstně a jmenovala například selen, měď, železo a bílkoviny. „Obsahuje regenerační kmenové buňky a má antimikrobiální i detoxikační vlastnosti, je to prostě čistý lék,“ míní žena, která je mentorkou, jež koučuje a pomáhá ženám, aby nalezly a pochopily svojí vnitřní rovnováhu spojenou s menstruačním cyklem.

Beze studu také popsala, jak u ní celý proces probíhá. „Když piji menstruační krev, obvykle si sednu na záchod, vyndám menstruační kalíšek a usrknu. Jsem tak propojená se svým tělem, že vím přesně, kolik krve vypít, někdy je to jen doušek, jindy klidně celý menstruační kalíšek, protože potřebuji více živin,“ popisuje bez uzardění.

Jasmine v „upíří“ aktivitě podporuje i její manžel Suriya, s nímž má syna Rava (2). Je nadšená i z údajných blahodárných účinků menstruační krve na pleť. „Když jsem si poprvé nanesla čerstvou menstruační krev na obličej, připadalo mi to tak přirozené. Ten pocit je na pokožce velmi osvěžující a chladivý,“ neskrývala radost a pochválila i manžela, jemuž prý vůbec nepřijde divné, že s takovou maskou chodí po jejich bytě.

Bývalá servírka samozřejmě svou zálibu nikomu nevnucuje, protože moc dobře ví, že není pro každého. Libuje si ale i v tom, že s menstruační krví maluje obrazy. Odborníci varují, že pití jakékoliv krve ve větším množství může být nebezpečné, protože krev obsahuje hodně železa a tělo má problém s vylučováním jeho nadbytku. V opravdu malém množství a bez přítomnosti patogenů ale škody nezpůsobí, a tak se Alicia nemusí bát. Pokud tedy nevypije moc kalíšků...

Reklama

Další články

Načítám