Hlavní obsah
Článek

Transsexuálka Sandra Svobodová (30), která si v Bechyni počátkem tohoto roku bez lékařského oprávnění otevřela gynekologickou ambulanci, napálila i několik českých celebrit, mezi nimi například Helenu Vondráčkovou nebo Moniku Absolonovou. Ne však coby lékařka, ale jako soudkyně, na kterou si v minulosti také hrála.

Ordinování bez příslušné kvalifikace včetně předepisování lékařských receptů totiž není jediný škraloup, který Svobodová, která se narodila jako Martin Sloboda, má. V roce 2005 pracovala jako předsedkyně a rozhodce v občanském sdružení Vnitrostátní a mezinárodní arbitráže ad hoc, kde rozhodla asi ve 400 sporech. Ministerstvu spravedlnosti se ale nezdály její praktiky, takže si ji nechalo prověřit. A ejhle. Žádná Sandra Svobodová neexistovala. Pozdější vyšetřování odhalilo, že se se jedná o transsexuála ze Slovenska Slobobu, který byl na Slovensku hledán policií, a který se nechal v Německu přeoperovat na ženu.

Svobodová byla obviněna z toho, že vybírala poplatky za rozhodčí řízení, čímž způsobila škodu 5 milionů korun. Mezi poškozenými byli také Helena Vondráčková, Veronika Žilková, Monika Absolonová nebo rocker Pepa Vojtek.

V prosinci 2009 ji soud poslal za podvody na dva roky za katr. Nyní je ve vazbě znovu, tentokrát za neoprávněné provozování lékařské praxe.

Reklama

Další články

Načítám