Hlavní obsah
Článek

Během natáčení českého thrilleru Labyrint si nesáhla na samé dno pouze hlavní herečka Lucka Vondráčková (44), či nová naděje českého filmu Mary Coronado, ale tvrdou lekci dostali i další herci.

Janu Zadražilovi šlo během natáčení v podzemních katakombách v jednu chvíli dokonce o život. Super.cz pro vás připravil inkriminovanou scénu, která vypadá z pohledu nezúčastněného pozorovatele nevinně. Ve skutečnosti by se ale v daný moment u členů štábu krve nedořezal. Jan společně s Mary objeví v labyrintu nepřehledných chodeb místo, které by je mohlo dovést k záchraně. Zeď z cihel se proto pokusí prorazit. Bourat zeď holýma rukama se ale nakonec ukáže jako velmi špatný nápad. Několik kilogramů sutě totiž skončí Zadražilovi na hlavě.Ten skončil na pár minut v bezvědomí.

„Zdálo se, že je otvor dost veliký. Pokusil jsem se proto prolézt na druhou stranu a v tu chvíli se zřítil i zbytek cihel nad mou hlavou. Cihla v zátylku může být docela nepříjemná,“ vzpomíná Zadražil.

Problém byl v tom, že inkriminovaná zeď nebyla kašírovaná, ale skutečná. „Honza udělal ještě pár kroků, jak bylo domluveno a svalil se na zem. Herci i já jsme čekali, že zeď je maketa udělaná z něčeho lehkého, co vypadá jako cihla. Ale byly to opravdové cihly a ty se Honzovi zřítily na hlavu,“ s hrůzou v očích vzpomíná kameraman Michael Gahut.

Zadražil nakonec vyvázl bez vážnějších následků. Tvůrci seriálu Cesty domů se tak mohli radovat, že nepřišli o jednu z hlavních hvězd a nemuseli přepisovat scénář.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám