Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Necelý den poté, co přišla smutná zpráva, že nečekaně zemřel muzikant, scenárista a dramaturg Radan Dolejš (†57), jsme se setkali s moderátorem Petrem Vojnarem (48). Za začátkem jeho kariéry ve světě šoubyznysu stál právě Radan.

"Není žádným tajemstvím, že moji šoubyznysovou kariéru nastartovala písnička Beruška, která má letos dvacet let, co se objevila na Silvestra na televizi Nova. Ve své době to byl nejsledovanější pořad, a dokonce se platilo za to, abyste tam mohli účinkovat. Radan Dolejš za námi, jako za úplně neznámými kluky, přišel, že se mu písnička, kterou u někoho slyšel na desce, líbila, a angažoval nás. Ještě předtím jsme účinkovali v Dobrotách, a co se objevilo v těchto dvou pořadech, tak lidi zavnímali a mělo to šanci na úspěch," vyprávěl nám.

Ve spolupráci s Dolejšem pak s kapelou T-boyz pokračovali. "Řadím Radana mezi tři nejdůležitější lidi, bez kterých bych tady dneska nestál. Radan se o nás pak dva tři roky, co skupina existovala, mediálně staral. Potkávali jsme se hlavně pracovně, občas i soukromě. Náš vztah byl takový, že se k nám choval jako táta, i když byl jen o dvanáct let starší, než jsem já. To, že takhle brzy odešel, je smutné," uzavřel s tím, že nebýt Dolejše, jeho život se mohl ubírat úplně jiným směrem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám