Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

S ohledem na poslední zjištění týmů vědců a lékařů po celém světě lze vitamín D označit jako významného podporovatele naší imunity. Každý navíc dobře ví, že v zimě si ho naše tělo bez sluníčka samo nevyrobí. Jak ho tedy tělu doplnit, a to nejlépe zásobou zdarma na celý rok? Pomoc přichází z Norska.

Proč je ale vysoce kvalitní vitamín z Norska zdarma? Martin Kozelský, ředitel společnosti, vysvětluje, jak je možné, že do Čech míří zásoby vitamínu D v podstatě pro všechny, kdo si o něj řeknou.

Vloni jsme rozdali vitamín D za několik desítek milionů korun. Víme, že zmíněná částka se nám bude vracet v řádu let. Jsme ale lídr v Omega 3 v Čechách a na Slovensku. Máme více než 2 miliony zákazníků, kteří svým zájmem o naše produkty z Norska potvrzují jejich kvalitu. Věříme, že někteří zákazníci se k nám právě kvůli kvalitě vrátí pro další produkty. Posledním důvodem rozdávání jsou naše 5. narozeniny. Chceme podat pomocnou ruku rodinám v Česku. Průzkum totiž ukazuje, že nízkou hladinu vitamínu D má 98 % Čechů. Vitamín D je bez závazku.“

Co znamená nedostatek vitamínu D pro lidský organismus?

Nedostatek vitamínu D je považován za jeden z rizikových faktorů. Jeho dostatečný příjem je proto na podporu imunity velmi důležitý. Odborný lékařský časopis Clinical Osteology uvedl, že vitamín D je zásadním aktivátorem imunitní odpovědi. Jeho nedostatek vede k narušení mechanismu aktivace T-lymfocytů, což je klíčové pro podporu buněčné imunity.

Jak je naopak dostatek vitamínu D tělu prospěšný?

Vitamín D patří do skupiny v tucích rozpustných vitamínů, které jsou odpovědné za správné fungování kalciofosfátového metabolismu – tedy vstřebávání vápníku, hořčíku a fosforečnanů ve střevě a za kalcifikaci kostí. Mezi jeho další důležité účinky patří podpora imunity,“ vysvětluje doc. MUDr. Tomáš Vymazal, Ph.D., MHA, KARIM 2. LF UK a FN Motol.

Jak lze získat vitamín D přirozeně?

Nejlépe ze slunce, ale… „V oblastech ležících nad 40. stupněm s. zeměpisné š. a pod 40. stupněm j. š. (ČR cca 50. stupeň s. š. – pozn. autora) se v zimních měsících pohybuje slunce nad obzorem v tak nevýhodném úhlu, že vitamín D3 v kůži prakticky nevzniká. Dokonce ani při dlouhodobém pobytu na slunci nedochází k jeho hromadění v těle,“ doplňuje docent Vymazal.

Vitamín D z potravy, nebo z doplňku stravy?

Přírodními zdroji vitamínu D3 jsou především mléko a mléčné výrobky, vaječný žloutek a ryby. Jeho množství v těchto potravinách je však velmi malé,“ říká docent Vymazal. Doplněk stravy se tak nabízí jako ideální řešení.

Jak konkrétně ale vitamín D z Norska získat?

Roční balení zdarma si můžete objednat kliknutím zde nebo na bezplatné lince 800 40 08 10. Stačí, když uhradíte pouze poštovné 49 Kč. Nečekají Vás žádné další výdaje ani závazek. Balení přijde rovnou do Vaší schránky. Vitamín D z Norska obsahuje 1000 IU (25 mikrogramů) v pilulce.

Další články

Načítám