Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když jsme si na posledním rozloučení s oblíbeným režisérem Dušanem Kleinem (†82) povídali s hercem malých rolích Janem Kuželkou, předpokládali jsme dopředu, že v mnohé jeho filmové i seriálové tvorbě účinkoval. To jsme se samozřejmě nezmýlili. Zavzpomínal ale zejména na jeden film, který byl spojený s tragickou událostí.

"Dělal jsem s ním jeden zásadní film. Případ mrtvého muže. Tam se stala taková tragédie, kterou byla poznamená celá ta doba po. Přejeli tam kaskadéra, který na následky zranění zemřel. Ale v žádném případě to nebyla Dušanova chyba, i když si to dlouho kladl za vinu," řekl Super.cz Kuželka.

Pak se s Dušanem Kleinem potkávali pravidelně. "Měli jsme společnou vášeň k dýmce, kterou jsme oba rádi kouřili. On miloval takovou tabákovou směs z Balkánu, která tady nebyla. A já jsem hrával ve Španělsku a tam ji měli a odtamtud jsem mu ji vozil. Pak jsme si vždycky zavolali, šli do filmového klubu a tam si společně naproti sobě ty dýmky nacpali a pokuřovali," podělil se s námi o milou vzpomínku.

"Vzpomínat na něj budu moc. Mám pocit, že už má připravený nějaký hezký scénář tam nahoře," uzavřel Jan Kuželka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám