Hlavní obsah
Článek

Přátelé a kolegové se rozloučili s režisérem Dušanem Kleinem. Zemřel 9. ledna ve věku 82 let. K jeho nejpopulárnějším filmům patří „básnická“ série s Pavlem Křížem v hlavní roli.

Klein má na kontě desítky filmů, k těm nejznámějším patří snímky Jak svět přichází o básníky, Jak básníci přicházejí o iluze a Jak básníkům chutná život a divácky nesmírně populární byly také Kleinovy Hříchy pro pátera Knoxe a Hříchy pro diváky detektivek.

Byl také prvním režisérem oblíbeného seriálu Ulice. „Byl úžasnej. Když si na něj vzpomenu, jako první se mi vybaví vůně té jeho dýmky a to, jak klidně a tiše mluvil. Sálal z něj neskutečný klid,“ vzpomínala pro Super.cz Patricie Pagáčová, kterou Klein objevil pro zmíněný novácký seriál.

„U některých lidí máte pocit, že se nemůže stát, že odejdou. U něj jsem měla pocit, že to bude člověk, který tady bude pořád. On byl slunce,“ řekla Super.cz Tereza Brodská, Popelka z Básníků.

Poslední rozloučení se konalo v krematoriu v pražských Strašnicích. Mezi smutečními hosty byli mj. Zlata Adamovská, Jiří Strach, Jaroslav Uhlíř, Jaroslav Satoranský, Ondřej Kepka, Miroslav Táborský či Lukáš Vaculík.

Během obřadu promluvil Jiří Strach, mnoho kolegů včetně Pavla Kříže, Pavla Zedníčka, Miroslava Donutila či Jany Hlaváčové vzpomínali ze záznamu. Obřad na klavír hudebně doprovodil Petr Malásek. Rodina se rozloučila už před týdnem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám