Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V Paříži probíhá týden módy a velmi zajímavé modely oblečení předvedla značka Y/Project. Přehlídka proběhla na severním okraji města v logistické tepně, do které po celý den míří nákladní vlaky a kamiony přivážející zboží do města. Velikost místa nabízela dostatek prostoru na rozestupy kvůli pandemii koronaviru.

Molo, po kterém se modelové a modelky procházely, bylo tak dlouhé, že módní redaktor z Vogue uvádí, že podle jeho hodinek trvalo celé čtyři minuty, než se model dostal z jednoho konce na druhý.

Kolekci pařížské značky vytvořil návrhář Glenn Martens. Y/Projekt byl původně založený jako partnerství mezi francouzským návrhářem Yohanem Serfatym a obchodníkem Gillesem Elaloufem a byl známý jako originální značka pánského oblečení. Martens do značky nastoupil jako kreativní ředitel v roce 2013, po úmrtí Serfatyho. Pod jeho vedením značka kombinuje pánské a dámské kousky, přičemž vytváří hravé a vtipné kolekce.

V roce 2017 byl Martens vybrán mezi 500 nejúspěšnějších osobností v módním světe.

Na oblečení s potiskem nahého ženského těla, které přinesl v kolekci na podzim/zimu 2022-2023 se můžete podívat v galerii.

Reklama

Další články

Načítám