Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Zdražování energií, zdražování pohonných hmot, citelné zdražení potravin. Co bude následovat? Zdražení samotných peněz. Úrokové sazby u úvěrů v roce 2022 porostou, jejich zvýšení se očekává několikrát během roku. V úvodu roku 2022 máte jedinečnou možnost požádat o půjčku nebo úvěr za nízké sazby. Půjčky sjednané později, budou výrazně dražší.

1. Co nejdříve refinancujte půjčky

Foto: istockphoto
Více

Foto: istockphoto

Komerční sdělení

Hledat úspory je třeba napříč všemi výdaji domácnosti. Rodiny nejprve sahají po omezení zbytných výdajů a každodenních nákupů. Přitom jim velká úspora leží v zásuvce psacího stolu. Jsou to dříve uzavřené smlouvy o nejrůznějších půjčkách a úvěrech. Jejich refinancování s sebou nese drobnou administrativní zátěž, ale úsporu poznáte hned od příštího měsíce, aniž byste museli dramaticky snižovat výdaje za běžné nákupy. Refinancováním se zabývají bankovní i nebankovní společnosti. Společnost Zoxo pečlivě analyzuje finanční možnosti klientů a snaží se úvěrové produkty navrhnout tak, aby splátky nezatížily rodinný rozpočet. Neplaťte za půjčky více než musíte a hledejte možnost refinancování úvěrů.

2. Jak si vybrat nebankovní půjčku

Foto: istockphoto
Více

Foto: istockphoto

Komerční sdělení

Nebankovní půjčka je pro mnohé strašákem. Důvodem je i to, že trh nebankovních půjček je poměrně nepřehledný a objevuje se i mnoho neseriózních poskytovatelů půjček. Proto byla zákonem stanovená povinnost, uvádět celkové náklady půjčky zveřejněním ukazatele RPSN. Procentní ukazatel RPSN vám pomůže vybrat mezi nebankovními půjčkami tu, která má korektně nastavenou úrokovou sazbu. Mezi nabídkami nebankovních půjček naleznete i úvěry s RPSN ve stovkách procent! RPSN kontrolujte vždy i kdyby se mělo jednat o sdělení malými písmeny. U společnosti Zoxo můžete očekávat úrokovou sazbu srovnatelnou s úrokem běžných bankovních institucí.

3. Krátkodobá půjčka s dřívějším splacením

Foto: istockphoto
Více

Foto: istockphoto

Komerční sdělení

V průběhu roku se můžete několikrát ocitnout v situaci, kdy vám schází finanční hotovost. Zpravidla se jedná o potřebu pár tisícikorun a půjčku můžete vrátit v poměrně krátké lhůtě. Ke krytí nenadálých výdajů slouží krátkodobé půjčky a úvěry. S jejich pomocí můžete zakoupit například novou pračku nebo lednici a nahradit rozbitý spotřebič. Ačkoliv se jedná o na první pohled malou finanční zátěž i takový úvěr pečlivě zvažujte. Je lepší, sjednat si delší dobu splatnosti a menší výši měsíční splátky. Co když v příštím měsíci onemocníte? Co když se vám ještě rozbije i auto? Raději si splácení rozložte na delší časový horizont a v případě, že máte finanční rezervu, můžete ji použít pro okamžité splacení úvěru. U společnosti Zoxo vám za předčasné splacení úvěru nejsou účtovány žádné sankce a poplatky.

4. Podnikatelé mohou využít půjčku bez doložení příjmů

Foto: istockphoto
Více

Foto: istockphoto

Komerční sdělení

Uplynulý rok se nesl ve znamení mnoha změn a nečekaných událostí. Podniky a provozovny musely omezovat výrobu nebo krátkodobě zavírat. Doložit za uplynulé období pravidelnou výši příjmů může jen málokdo. Proto přichází řada nebankovních poskytovatelů s nabídkou půjčky bez doložení příjmů pro aktivní podnikatele. Půjčka bez doložení příjmů je poskytována za srovnatelných podmínek, jako ostatní typy úvěrů.

5. Nebankovní společnosti digitalizují, poskytují půjčky online

Foto: istockphoto
Více

Foto: istockphoto

Komerční sdělení

Pandemie přinesla i řadu pozitivních změn. Bankovní i nebankovní společnosti začaly s modernizací služeb, a i u společnosti Zoxo vyřídíte půjčku online. Ušetříte mnoho času při čekání na nejrůznějších pobočkách a při vyplňování dokumentů. Tento trend bude do budoucna určitě pokračovat, nové půjčky budeme vyřizovat online stále častěji, ovšem za vyšší úrokovou sazbu. Neotálejte se sjednáním půjčky, je zřejmé, že úrokové sazby porostou. Pokud jste se ocitli ve vážné finanční tísni nebo čelíte více exekucím, doporučujeme vám situaci řešit s finančním poradcem či právníkem, který vám poradí vhodné řešení situace. Základní rady, jak se dostat z dluhové pasti, najdete na portále Justice.cz

Další články

Načítám