Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O úmrtí zpěvačky folkové kapely Asonance Hany Horké, která zemřela 16. ledna po nákaze covidem, hojně informují zahraniční média. Informaci spolu s vyjádřením jejího syna, hudebníka Jana Reka, přinesly mj. weby BBC, The Guardian nebo Daily Mail. „Záměrně se nakazila“, zní z titulků.

Horká nebyla očkovaná, její rodina, syn a manžel, ano. Přesto se před Vánocemi nakazili, zpěvačka se ale neizolovala a rozhodla se s rodinou dál normálně žít a nemoc raději prodělat, než se nechat očkovat. To se následně také stalo. Na rady rodiny bohužel nedbala.

„Mamce bylo špatně 5 dní a sama tomu šla naproti. Získávání protilátek nemocí neuznávám dávno. O to víc, když se mi vlastní máma udusí v posteli,“ napsal na sociálních sítích syn Jan. Antivaxerům pak vzkázal, že „mají na rukou krev“.

Krátce před náhlou smrtí se Horká ozvala fanouškům s tím, že nemoc prodělala a těší se na to, až bude moct do divadla nebo na koncert. Pouhé dva dny po zveřejnění posledního příspěvku zpěvačka zemřela. Dle slov syna se udusila v posteli.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám