Hlavní obsah
Článek

Manželka herce Vítězslava Jandáka (74) bojuje s nepříjemnými zdravotními komplikacemi, které se u ní objevily po očkování a onemocnění covidem. Zdeňka Jandáková (70) se potýká s problémy se srdcem, ke kterému se přidala částečná ztráta sluchu.

„Maminka po covidu a druhé dávce vakcíny začala trpět 95% ztrátou sluchu na pravé ucho,“ potvrdil Super.cz informaci její syn Vítězslav. Bývalé televizní a filmové produkční, která mimo jiné úzce spolupracovala s dokumentaristou Janem Špátou, byla zajištěna nejlepší péče v ústavu experimentální medicíny IKEM.

Producentka a bývalá úspěšná podnikatelka podstoupila léčbu v hyperbarické komoře kvůli sluchu a byl jí voperován kardiostimulátor zajišťující pravidelný rytmus srdce. „Čím byly zdravotní problémy způsobeny, lékaři dodnes nevědí. Je to taková enigma. Když docházela na léčbu v hyperbolické komoře, tak se setkávala s mnoha pacienty, kteří byli stejně jako ona s podobnou diagnózou po covidu a očkování,“ podotkl Jandák junior a jedním dechem dodal: „O další dávce očkování máma nechce ani slyšet. Já osobně bych se ale určitě nechtěl vymezovat proti očkování, ale je třeba počítat se všemi důsledky.“

Manželka herce a bývalého politika se upínala k západní medicíně a vyzkoušela i pomoc od alternativních léčitelů. Její stav se ale příliš nelepší. Nyní se se svým hendikepem pomalu vyrovnává. Ztráta sluchu na jedno ucho ji přece jen omezuje. „Maminka má problémy s motorikou. Netroufá si například řídit auto a zvyká si na jinou komunikaci s lidmi. Na člověka tyto věci psychicky dolehnou,“ krčí rameny Vítězslav Jandák mladší.

Zdeňka Jandáková se může ale těšit na příjemnou vzpruhu. V únoru se jejímu synovi a jeho přítelkyni Lence narodí holčička. Pro Jandákovy to bude v pořadí čtvrté vnouče.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám