Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Není to tak dávno, co si Lucie Šlégrová (42) založila Instagram a přidala se k virtuálnímu životu na sociálních sítích. I když to maminka tří dětí s příspěvky nepřehání, za jeden už schytala negativní reakce. Týkal se jejího názoru na třetí dávku očkování proti covidu, kterou sama absolvovala.

„Negativní reakce byly naštěstí jen dvě, jedna mi navíc přišla velmi hloupá. Ale jinak mě lidé, ať už očkovaní nebo neočkovaní, velmi příjemně překvapili svými postoji. Myslím, že už jsme z toho neustálého rozdělování národa unavení, a že už to lidi přestává bavit. A začínají se vzájemně respektovat,“ řekla Super.cz Lucie.

Sama má na situaci dva pohledy. „Jeden je, že jsem velmi tolerantní člověk, ať už k osobám s jinou sexuální orientací, vírou či vyznáním, ale také k pohledu na očkování. I já mám pár přátel, kteří nejsou příznivci očkování. Říkám si, že jsou věci a lidé, kterým nemusím rozumět a chápat je, ale měla bych se je naučit respektovat," začala vysvětlovat.

"Druhý pohled je pragmatičtější. Znám lékaře a zdravotní sestry, kteří v tom žijí dnes a denně a mají neuvěřitelné nasazení, bojují s totálním vyčerpáním a bezmocí! A já si jich za to velmi vážím! Z jejich pohledu bych nejraději hned nahnala všechny k povinnému očkování. Takže to jsou moje dva pohledy a svým osobním postojem se snažím zdravotníkům ulevit,“ objasňuje Lucie.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám