Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V říjnu vyvolala velkou vlnu zájmu svou přítomností na bratislavském módním maratonu Fashion Live!, kde mimo jiné předváděla pro Borise Hanečku. Ve světě modelingu si Emma Čaputová razí vlastní cestu, i když není zařazovaná do skupiny klasických krásek.

Sedmnáctiletá dcera slovenské prezidentky Zuzany Čaputové vyniká zjevně ještě něčím dalším, než je krátký sestřih a výrazná piha na levé tváři. Společně s dalšími sedmnácti mladými lidmi ji Vogue CS zařadil mezi vycházející hvězdy.

Zajímali jsme se o to, jak se česko-slovenskému týmu s mladou modelkou spolupracovalo. „Výborně. Kéž bych se s ní v budoucnu ještě někdy pracovně setkala,“ komentovala spolupráci šéfredaktorka Vogue CS Andrea Běhounková a jedním dechem dodává: „Vlastně nás ničím nepřekvapila, protože to je dcera svojí maminky. Stejně milá, profesionální, komunikativní.“

V únorovém čísle módní bible, které je věnováno hnutí youthquake (významná kulturní, politická nebo sociální změna vyplývající z akcí či vlivu mladých lidí, pozn. red.), se Emma objevuje po boku inovátorů, průkopníků a odvážných tvůrců napříč obory různých lidských činností.

Položili jsme Běhounkové otázku, jestli se Emma do této skupiny dostala kvůli svým přednostem, nebo jestli hrají roli i její rodinné vazby. „Casting cover story pro únorové vydání jsme konzultovali jak s agenty modelingových agentur, tak s naší castingovou ředitelkou, která žije v Londýně a zajímá ji jen profesní potenciál,“ řekla Běhounková.

„Samozřejmě, že příjmení Emmě přináší daleko více pozornosti, než kdyby se jmenovala Emma Nová. Důkazem je koneckonců i tento článek. Fotili jsme osmnáct nadějných tváří československého modelingu, všechny se objevily na obálkách únorového vydání Vogue CS, ale Super.cz se ptá jen na Emmu,“ smála se Běhounková a dále dodala: „Takže ano, mediální pozornost je určitě způsobená i tím, že je dcerou prezidentky Slovenské republiky. Na druhou stranu, kdo se alespoň trochu orientuje ve špičkovém modelingu, ví, že pokud nemáte jisté dispozice, neprosadíte se. Emma má velký potenciál nejen díky tomu, jak vypadá, ale je také velmi pracovitá, svědomitá a cílevědomá.“

Reklama

Další články

Načítám