Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Francouzský designér luxusní obuvi Christian Louboutin (49) otevřel svůj první butik v Paříži v roce 1991 a jeho první zákaznicí se stala monacká princezna Caroline. Dnes, o dvacet let později, patří Louboutin spolu s Manolem Blahnikem ke dvěma nejslavnějším návrhářům ve svém oboru. Prvotřídní botky si tak jistě zaslouží stylovou reklamu a o tu se postaral samotný Louboutin, když se rozhodl spolupracovat se slavným pařížským kabaretem Le Crazy Horse a pro tamní umělkyně navrhne své legendární lodičky s červenou podrážkou.

K této příležitosti také usměvavý Louboutin nafotil fotografie na plakát, kde klečí mezi dvěma zcela nahými dámami jen se síťkou na hlavě a v třpytivých lodičkách na jehlovém podpatku. Obě krásky mají přitom své dlouhé nožky zdvižené vysoko do vzduchu.

Slavný návrhář se tak stal součástí projektu s názvem Feu, jenž odstartuje 4. března. Na pódiu se objeví také například David Lynch.

„Crazy Horse v Paříži je kultovní kvůli tanci a fantastický nápad, jak uctít ženskou krásu. Líbí se mi všechny věci, které oslavují a povznášejí ženy,“ sdělil Louboutin pro britský Vogue.

„Díky tomu, co dělám, jsem se zaměřil spíše na dolní polovinu ženského těla. Řeč nohou vyjadřuje všechno, každý pocit. I přesto, že se nemusí dávat příliš mnoho na odiv, tělo se stává žhavým plamenem,“ dokázal se rozvášnit francouzský návrhář.

„Christian Louboutin a Crazy Horse jsou symboly života Pařížanů, jejichž světy neznají hranice. Symboly ve světě kreativity, zázraků a modernosti,“ pochvaloval si spolupráci generální ředitel kabaretu Andrée Deissenberg.

Reklama

Další články

Načítám