Hlavní obsah
Článek

Hudebník Ladislav Štaidl po letech prolomil hradbu mlčení. Domnívá se, že jeho bývalá partnerka Iveta Bartošová (†48) trpí psychickou nemocí, kterou provází paranoia, tedy stihomam. Podle něj právě to způsobilo všechny nepříjemné peripetie jejího života a zničilo to i život jejich společného syna Artura, který žil třináct let pouze s matkou.

"Kdyby byl syn u mě, tak mohl už hrát báječně na klavír a umět tři světové jazyky. S Ivetou ztratil tolik let a v patnácti to bude velmi těžké nějakým způsobem dohánět," řekl Štaidl deníku Blesk. Myslí si ale, že udělal maximum, ale Iveta měla stále pocit, že ji chce o syna připravit. "Souvisí to s tím jejím zdravotním stavem, že ji provází paranoia a to, že jí každý chce ublížit," upřesnil.

Na Artura je přesto pyšný. "Dělá mi jenom radost, Hlavně tím, jak všechno zvládl. Určitě pro něj těch třináct let s Ivetou nebylo snadných," domnívá se Štaidl, jehož Bartošová opustila, když byly synovi dva roky. Teprve v jeho patnácti ho otec získal do své péče a Artur se chystá na střední školu hotelnictví a cestovního ruchu.

Štaidl se vyjádřil i k osobě Josefa Rychtáře. "U ní se vystřídalo partnerů tolik, že v tom mám zmatek. Kvůli našemu společnému synovi bych si přál, aby byla šťastná," uvedl. "Nikdy jsem se s ním nesetkal, ale vůbec se mi nelíbí, že je ženatý. Podle mě se Iveta obklopuje špatnými lidmi. Pro mě to prostě není chlap. Ale nemůžu ho posuzovat, když ho neznám. Časem se uvidí, jestli to s ní myslí dobře," dodal v deníku Aha! Štaidl.

Reklama

Další články

Načítám