Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zemřela Adalia Rose Williams. Dívence, které bylo diagnostikováno vzácné genetické onemocnění, způsobující předčasné stárnutí, bylo patnáct let.

Hutchinson-Gilfordův syndrom, známý také jako syndrom Benjamina Buttona, byl Adalii diagnostikován ve třech měsících. Organismus holčičky stárl osmkrát rychleji, než je běžné. Se svým osudem se ale dívka statečně prala.

Adalia byla úspěšnou youtuberkou, která motivovala lidi po celém světě. Natáčela videa o oblečení, make-upu, o tom, jak se jí daří v karanténě, jak vaří s babičkou, o svém životě. Aktivní byla i na sociálních sítích.

Odchod rodina oznámila na jejím facebookovém profilu 13. ledna.

„Dvanáctého ledna v sedm hodin večer byla Adalia Rose Williams vysvobozena z tohoto světa. Odešla stejně tiše, jako přišla, ale její život tomu byl vzdálený. Zasáhla miliony lidí a její otisk zůstane ve všech, kteří ji znali. Už ji nic nebolí, teď už tančí na hudbu, kterou miluje,“ oznámila rodina a poděkovala všem, kteří měli Adalii rádi a podporovali ji.

„Děkujeme všem lékařům a sestřičkám, kteří o ni roky pečovali,“ doplnila rodina s prosbou o soukromí.

Reklama

Další články

Načítám