Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je vám herečka Simona Hába Zmrzlá, která ztvárňuje jednu ze dvou hlavních hrdinek v nové kriminálce Odznak Vysočina, povědomá? Znát ji můžete nejen jako Katynku s dvoubarevnýma očima z poetického filmu Hastrman. Už před 12 lety ztvárnila jednu z hlavních rolí ve snímku o narkomanech Piko a na streamovacích platformách ji můžete vidět jako čarodějku v Princezně zakleté v čase.

"To mě moc bavilo, ještě nikdy jsem si nezahrála čarodějnici. Hrát záporačku, dělat kouzla a být zlá bylo fajn. I ten můj kostým byl hezký. Hodně velká část byla vytisknutá na 3D tiskárně, takže jsem měla na zádech všude ostny, nemohla jsem se opřít, ale vypadalo to efektně. A můžu prozradit, že se bude točit druhý díl, kde moje čarodějnice opět bude," slibuje.

Pokud jde o seriály, zatím se v nich objevovala jen v menších rolích. Důvodů, proč kývla právě na Odznak Vysočina, bylo několik. "Zaprvé je to minisérie, což mám ráda. Navíc se mi líbí, že každý díl je o nějakém zajímavém celospolečenském tématu. Neřeší se jen vraždy, ale i jejich příčina. Je tam vražda exekutora, sexuální násilí anebo vysloužilí vojáci z Afghánistánu," vysvětlila Simona, která v našem videu prozradila, že se snaží se v těchto tématech orientovat, sama se zabývá ekologií a obdivuje aktivistku Gretu Thunberg. "Obdivuju její odvahu a cílevědomost," míní.

Simona sice vypadá velmi mladě, ale je jí dvaatřicet let a je dvojnásobnou maminkou. S bývalým partnerem má desetiletou dceru, s manželem, režisérem a hercem Michalem Hábou, se jim před dvěma roky narodil společný potomek. Kvůli těhotenství odešla na mateřskou ze svého domovského divadla Husa na provázku, kde už jen hostuje. "V Brně ale pořád bydlíme, jen teď hodně často jezdíme do Prahy," upřesnila.

Za předchozího partnera se Simona nevdala, ANO řekla až před třemi lety. "Přesvědčila mě ta velká láska. Mám špatné zkušenosti, ze kterých jsem si dokázala něco vzít, a už jsem věděla, koho si vybrat," svěřila Super.cz herečka.

Reklama

Další články

Načítám