Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dnes je to šest let, co zemřel legendární Alan Rickman (†69). Proslul mnoha snímky, u diváků nejoblíbenější byla bezesporu role profesora Snapa v Harrym Potterovi. Ačkoliv šlo o jednu z nejzajímavějších postav celé série, Rickmana nijak zvlášť nenadchla.

Po prvních dvou filmech dokonce hrozilo, že s filmováním sekne. Mimo jiné se mu nelíbilo, že má na sobě pořád ten samý kostým, postava mu zkrátka přišla neměnná a nezajímavá. Autorka knižní předlohy J. K. Rowling herci proto prozradila tajemství, které nesvěřila nikomu jinému. Řekla mu, jaký osud čeká na Severuse Snapa. A tím se vše změnilo.

V té době byly publikovány teprve první čtyři knihy, takže nikdo netušil, jak se profesorův příběh vyvine. A Rickman dokázal udržet tajemství jako nikdo jiný. Až do konce natáčení posledního dílu mlčel jako hrob.

Když v roce 2016 po krátké bitvě s rakovinou slinivky zemřel, Rowling prozradila fanouškům na Twitteru, co ho přesvědčilo, aby u filmů zůstal. Vysvětlila mu význam slova “navždy“, které pronese Snape na samém konci série, kdy vyjde najevo jeho skutečný postoj vůči Harrymu, a především jeho matce Lily.

Rickmanovými posledními filmy byl válečný thriller Oko v oblacích a Alenka v říši divů: Za zrcadlem. Po jeho skonu fanoušci vytvořili na nádraží King’s Cross, v blízkosti nápisu nástupiště 9 a 3/4, pietní místo. Bylo to velmi dojemné a dodnes na svého oblíbence s láskou vzpomínají. I po takové době. A nejspíš navždy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám