Hlavní obsah
David Zápal
Článek

On-line deník Super.cz se mohl jako jediný zúčastnit focení zpěvačky Lucie Bílé (57) pro potřeby finálového večera filmových cen Český lev. Jak jsme vás informovali jako první, Bílá ho bude moderovat. A snímky, které pro ten večer nafotila, patří k těm nejhezčím v jejím životě. Podívejte se sami do fotogalerie, jak jí to ohromně se skleněným lvíčetem seklo!

V ateliéru firmy VAC Petra Vachlera na pražském Žižkově vládla veselá nálada. Když náš redaktor pochválil režiséra, že si vybral právě Bílou, protože je výborná, Vachler pohotově zareagoval. „Lucko, končíme, moderovat to má Lucie Výborná. Zavolejte jí někdo!,“ přikázal z legrace. Nejlepší česká zpěvačka se naoko zachmuřila a pak poprosila: „A můžu si nechat aspoň ty fotky?“

Když se pak fotila v šatech z Českého slavíka a potřebovala od našeho reportéra zvednout a přidržet kus šatů, prohlásila: „A víte, že jste první novinář, který mi vlezl pod sukni?,“ smála se. Bílá ráda kolem sebe šíří pozitivní energii. I proto si ji Vachler pro moderování vybral.

„Dosud Českého lva uváděla jediná žena, Halina Pawlowská. Hledal jsem proto ženu, která umí zpívat, hrát a moderovat. Z toho mi vzešla Lucie Bílá. A když jsem s Luckou o tom poprvé mluvil, řekla mi okamžitě: Určitě, beru to, už nikoho neoslovuj! V tu chvíli jsem měl jasno, protože když je tam takové nadšení z práce, nemůže to dopadnout špatně. Ona měla ohromnou energii. Navíc má pozitivní přístup k vidění světa. Nemá zlý humor. I to rozhodlo. Je vřelá a milá a to je důležité,“ vysvětlil nám své pohnutky k angažování Bílé Petr Vachler.

„Zvažovali jsme ještě, jestli se s někým nespojit, ale mám ráda svobodu. Rozhodně nebudu na jevišti exhibovat a půjdu na něj s pokorou. Chci tomu večeru a oceněným sloužit. Pro mě jde o oslovení z jiného světa, vidím v tom krásnou barevnost a příležitost si zkusit něco jiného,“ svěřila se Lucie s tím, že ji herectví stále víc přitahuje.

„Svět herectví je mi tak vzdálený a tak blízký. Láká mě víc, než se zdá. Ráda bych si zahrála v nějakém filmu. Ale ne proto, abych dostala Lva. Toho jsem si ostatně potěžkala při focení,“ smála se. Teď si bude muset najít čas, aby mohla s Petrem Vachlerem zapracovat na scénáři.

„Miluji improvizaci. Zatímco na koncertech mohu zlobit, tady si to nedovolím. Vše bude připravené dopředu a pod taktovkou pana režiséra,“ dodala Lucie Bílá, která se v upoutávce na finálový večer, jež se bude konat 3. března v pražské Lucerně, objeví v zajetí čtyř elementů. Ohně, vody, větru a země.

Na focení si vzala těžký velký náhrdelník, který si dovezla z Paříže. Černostříbrné krajkové šaty jsou  značky Roccobarocco. Podle našich zpráv stály pěknou řádku desítek tisíc. "Hvězda první velikosti, jako je Lucie Bílá, má šatník plný soliterů, které jsou adekvátně drahé," konstatuje kostymérka zpěvačky Sandra Žigová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám