Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vévodkyně z Cambridge (42) oslavila 9. ledna kulaté 40. narozeniny. Zároveň loni uběhlo deset let od svatby s princem Williamem, která se uskutečnila 29. dubna 2011 ve Westminsterském opatství.

Svatba se konala před zraky dvou tisíc hostů na místě a 6,7 milionů televizních diváků. Od té doby je Kate středem pozornosti, kamkoli se hne. Není divu, že v počátcích působila nesměle, její role vyžaduje sebevědomí i otrlost.

Kate však obstála a dnes se řadí k neoblíbenějším členům britské královské rodiny i jejím pilířům. K tomu vedla poměrně dlouhá cesta. Trvalo roky, než se princ William vyjádřil a Catherine Middleton kvůli tomu dostala nelichotivou přezdívku čekačka Kačka (Waity Katie).

Bezesporu nejdůležitějšími momenty poslední dekády vévodkynina života bylo narození dětí. Princ George přišel na svět v červenci 2013, o dva roky později se narodila princezna Charlotte a nejmladší Louis letos v dubnu oslaví čtyři roky.

Na proměny vévodkyně Kate se podívejte v obsáhlé fotogalerii.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám