Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V pražském kostele Nejsvětějšího srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad se ve středu konalo poslední rozloučení s Lubošem Andrštem. Známý kytarista a skladatel zemřel 20. prosince ve věku 73 let. S hudebníkem, který hrával s Michalem Prokopem v kapele Framus Five nebo v jazzové formaci Jiří Stivín & co, se rozloučil i jeho slavný bratranec Petr Janda (81).

Mezi smutečními hosty byli mimo jiné také kameraman Jan Malíř, producent Petr Hannig, již zmíněný Michal Prokop, a další kolegové a přátelé uznávaného hudebníka. Andršt počátkem 90. let vedl doprovodnou skupinu Marty Kubišové. Jeho jméno bylo pevně spjato s českým blues.

Andrštovu práci už loni komplikoval špatný zdravotní stav. „Je už půl roku v nemocnici a jeho zdravotní stav mu neumožňuje hrát. Jeho rodina si nepřeje, aby se zveřejňovaly podrobnosti,” popisoval Prokop v květnovém rozhovoru pro Právo.

Související témata:
Luboš Andršt

Reklama

Další články

Načítám