Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Premiérové díly oblíbeného seriálu Koruna z dílny Netflixu se pomalu blíží, a tak se na světlo světa dostávají další záběry z natáčení. Vzhledem k tomu, že další dvě série mapují také události kolem smrti princezny Diany, natáčela se i scéna z jejího posledního veřejného vystoupení.

V páté a šesté sérii seriálu hraje Dianu herečka Elizabeth Debicki. Jak moc se své předloze podobá, se můžete podívat v galerii. Rozhodně dokázala do očí dostat lehce vyplašený výraz, který měla i oblíbená princezna.

Diana se naposledy ve společnosti objevila 3. června 1997, a to na Royal Gala představení Čajkovského Labutího jezera v londýnském Royal Albert Hall. Princezna na tuto příležitost oblékla kratší modré šaty s hlubokým výstřihem, které byly posety flitry, od návrháře Jacquese Azaguryho.

Tvůrci seriálu se ovšem podle zahraničních médií rozhodli tyto ikonické šaty nereplikovat a Elizabeth oblékla šaty za krk, které na sobě měla princezna Diana o dva roky dříve na otevření galerie v Hyde Parku. Tyto šaty navrhla Catherine Walker.

Na záběrech z natáčení herečka také postrádá doplňky, které na sobě princezna tento večer měla. Například její náhrdelník se dvacet let po její smrtelné nehodě vydražil v aukci za 10 milionů dolarů (zhruba 219 mil. korun).

Poslední dvě série mají oznámenou premiéru na listopad 2022.

Reklama

Další články

Načítám