Hlavní obsah
Článek

Lenka Vlasáková (39) se oblékla do krásných dobových šatů, načesala vlasy a s chutí si zahrála Boženu Němcovu. A nutno dodat, že jí role vyloženě sedla - spisovatelce totiž jakoby z oka vypadla.

Protože letos uplyne od úmrtí autorky Babičky již 150 let, rozhodla se Česká televize o této významné dámě české literatury natočit polohraný dokument s názvem Obrazy ze života Boženy Němcové. A do hlavní role obsadila právě Lenku Vlasákovou, která na nabídku s radostí kývla.

„Já si myslím, že ten dokument se snaží na Boženu Němcovou podívat jako na ženu se všemi lidskými slabostmi,“ představuje Lenka svůj nový herecký počin.

Natáčení si velmi užívala a přiznala, že v jeho průběhu o spisovatelce zjistila mnoho zajímavostí. „Byla jsem překvapená, jak Božena Němcová po Praze cestovala. Ona bydlela na tolika místech, že já jsem z toho byla úplně v šoku. My na to třeba vůbec nejsme zvyklí, že bychom se takhle stěhovali,“ řekla Lenka, které v dokumentu sekundoval mimo jiné Martin Myšička.

V minulosti si roli Boženy Němcové zahrály například Jana Hlaváčová nebo Jiřina Švorcová. Prohlédněte si fotky a posuďte sami, které to sluší nejvíc.

Reklama

Další články

Načítám