Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V neděli uplyne přesně pětadvacet let od prvního dílu AZ-kvízu. Populární vědomostní soutěž Česká televize vysílá od 2. ledna 1997, diváci měli možnost vidět bezmála pět tisíc dílů.

Soutěži se během čtvrtstoletí několikrát upravila pravidla hry a vyměnila dekorace, co se nemění, jsou moderátoři. Od samého počátku pořadem střídavě provázejí Eva Machourková (dříve Brettschneiderová) a Aleš Zbořil.

„AZ-kvíz je pro mě i po letech zjevením. Nikdy bych neřekl, že mě bude provázet většinou mé profesionální dráhy. Nepřestává mě fascinovat, jak se lidé stále chtějí vzdělávat a doplňovat svoje znalosti, a to napříč nejrůznějšími profesemi i věkovými kategoriemi,“ říká Zbořil.

A Machourková jej doplňuje: „Pořad je součástí mého života a stále mně přináší hodně radosti. Ať už z přízně diváků i soutěžících, ze zájmu mladých lidí, z napínavých mezigeneračních soubojů. Velmi si cením práce autorů otázek i celého štábu, protože ve studiu je během natáčení vždy příjemná, pozitivní atmosféra. Na každé natáčení se těším.“

Pořad si i po letech drží dobrou sledovanost, každý díl má průměrně přes čtyři sta tisíc diváků.

Reklama

Další články

Načítám