Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, Elon Musk, Bernard Arnault, Bill Gates, Warren Buffett... jména, z nichž alespoň jedno slyšel každý z nás. Jde o šest nejbohatších mužů světa za rok 2021 (podle magazínu Forbes). Kdo jsou jejich manželky a partnerky?

Jeff Bezos v roce 2019 po třiadvaceti letech manželství ohlásil rozvod s MacKenzie Bezos, provdanou Scott. Mají spolu čtyři děti. Aktuální partnerkou zakladatele Amazonu je novinářka, moderátorka, herečka, velká fanynka Leonarda DiCapria a podnikatelka Lauren Sánchez. V roce 2016 spoluzaložila produkční firmu specializující na filmování z helikoptéry. Stroje i sama pilotuje.

Majitel impéria zastřešujícího značky jako Dior, Givenchy, Guerlain, Sephora, Dom Perignon nebo Hennessy Bernard Arnault je s manželkou Hélène Mercier ženatý od roku 1991. Seznámili se díky hudbě, Arnault je milovníkem klasiky a Mercier je světově proslulou pianistkou. Pochází z Kanady, mají spolu tři syny. Další dva potomky má podnikatel z předchozího manželství.

Mark Zuckerberg a jeho žena Priscilla Chan se seznámili v době, kdy budoucí spoluzakladatel Facebooku studoval na Harvardu. Vzali se v roce 2012, o tři léta později se stali rodiči dcery. Chan rovněž na Harvardu studovala biologii a poté na Kalifornské univerzitě medicínu, věnovala se pediatrii. V roce 2016 založila neziskovou organizaci The Primary School podporující vzdělávání dětí a prenatální péči.

Warren Buffett je jedním z nejúspěšnějších investorů v dějinách. Bezesporu zajímavý profesní život vyvažuje i ten osobní. Jeho manželkou je někdejší číšnice lotyšského původu Astrid Menks, která se s Buffettem vídala už v době, kdy byl ženatý s první ženou Susan Thompson. S tou měl podnikatel otevřený vztah a byla to právě ona, kdo mu představil Astrid. Trojice údajně dokonce posílala společná vánoční přání. V roce 2004 Susan zemřela, Astrid si byznysmen vzal o dva roky později.

Larry Page je jedním ze zakladatelů Googlu. O jeho ženě Lucindě Southworth se toho mnoho neví. Veřejnou pozornost nevyhledává, soukromí si chrání. Vzali se v roce 2007 na karibském ostrově dalšího amerického miliardáře Richarda Bransona. Mají dvě děti. Sestrou Lucindy je herečka Carrie Southworth.

Sergey Brin je druhým zakladatelem Googlu, společnost s Pagem založili v roce 1998. Manželkou Brina je podnikatelka Nicole Shanahan. Mají spolu dceru. Z prvního manželství s vědkyní a podnikatelkou Anne Wojcicki má Brin ještě syna a dceru.

Manželkou desátého nejbohatšího muže světa roku 2021, indického podnikatele a ropného magnáta Mukeše Ambaniho, je Nita Ambani. Filantropka, sběratelka umění a také spolumajitelka kriketového týmu Mumbai Indians. Vzali se v roce 1985 a mají tři děti. Nita byla první Indkou, která se stala členkou Mezinárodního olympijského výboru.

Na špičce nejbohatších lidí světa zůstávají také Bill Gates a Elon Musk. Gates a jeho žena Melinda letos po 27 letech manželství oznámili rozchod a po boku spoluzakladatele Microsoftu se zatím neobjevila žádná nová partnerka.

Elon Musk se před pár týdny rozešel s matkou svého nejmladšího syna, hudebnicí Grimes. I on je nyní oficiálně single. Má celkem šest dětí, prvorozený syn zemřel v roce 2002 v pouhých deseti týdnech života na syndrom náhlého úmrtí kojenců.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám