Hlavní obsah
Článek

Teď už žije šťastným rodinným životem, takže si vánoční svátky užívá. Dříve to ale bylo jinak. Herec Roman Zach (51), jehož můžeme aktuálně vídat v seriálu 1. mise, dokonce na Vánoce utíkal do muslimských zemí.

"Naše Vánoce jsou vždycky rodinné, většinou bývají na chalupě. Přes to nejede vlak. A máme klasiku, ráno jdeme s dětmi ke krmelci dát zvířatům seno, kaštany, mrkve. Odpoledne jdeme posedět se sousedy, dáme si kafe, svařák, dárky, popřejeme si. Odcházíme ke svým stromkům, večeříme a po večeři se jdeme ještě projít. A pak se stává, že Ježíšek rozsvítí a vracíme se domů, kde už jsou dárky, popsal Zach průběh svého Štědrého dne.

Pokud jde o menu, je klasické, jen kapr se u nich doma nejí, herci nechutná. "Už asi dvacet let jíme na Štědrý den mořské ryby a mořské potvory. Míváme tak čtyři druhy. Vždycky je to něco z vody a k tomu klasika – bramborový salát," prozradil.

Vždycky to ale taková domácí pohoda nebyla. "Když jsem se v minulosti rozcházel, rozmrzele jsem odjížděl do muslimských zemí, abych to přežil a tolik to nevnímal. Ale to mě nebavilo a řekl jsem si, že až se zase rozejdu, už to neudělám. Mám vlastně Vánoce rád, baví mě. Od té doby už jsem se už nikdy nerozešel," vyprávěl s úsměvem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám