Hlavní obsah
Článek

Podle buddhistických tradic jsou sezdaní čtyři roky. Tehdy jim obřad v Bhútánu posvětilo jednadvacet mnichů. Nyní už jsou manželé i podle českého práva. Svá "ano" si Karel Janeček (50) a Lilia Khousnoutdinova (35) řekli v magické datum 21.12. 2021 v kostele sv. Mikuláše na Staroměstském náměstí, kde je farářkou Martina Viktorie Kopecká, která letos tančila ve StarDance..

"Husitská církev pro mne, ale hlavně pro Karla symbolizuje českou odvážnou tradici, ke které se můžeme rádi hlásit. Řekli jsme si, že tady to budeme vnímat ryze a autenticky," vysvětlila výběr místa konání obřadu Lilia. V katolickém kostele by se ostatně ani brát nemohli.

"Já tedy ano, protože jsem sice byla poprvé vdaná s křtěným mužem, ale nebrali jsme se v kostele, tak mě katolická církev za vdanou ani rozvedenou nepovažuje. Takže problém by měl spíš Karel," upřesnila.

Janeček už byl ženatý dvakrát, s první manželkou Michaelou má dcery Viktorii a Amálii, s druhou manželkou Mariem syna Yanise. Khousnoutdinova má z prvního manželství syna Lea. Jejich společnými potomky jsou dcera Isabel a syn Karel George, který se narodil letos v létě. "Mám radost, že všechny naše děti mohou na naší svatbě být," řekla Lilia Super.cz pár dní před sňatkem.

Protože Lilia miluje šaty a jejich převlékání, na svůj svatební den vystřídá hned troje. Na samotný obřad oblékla róbu, kterou jí na míru ušila návrhářka Andrea Vytlačilová, na slavnostní oběd model od Blanky Matragi a na večerní zábavu se převlékne do šatů z Bhútánu z ručně tkané látky a hedvábí.

V létě si prý svatbu anebo spíš svatební veselí manželé ještě zopakují pro širší okruh přátel. "To bude něco krásného v přírodě, plánujeme to převážně venku," prozradila Lilia.

Reklama

Další články

Načítám