Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Bára Basiková (61) se znovu pustila do zkoušek muzikálu Lucrezia Borgia, který před sedmi lety hrála na prknech Národního divadla. Přestavení v nové koncepci rozšířené o pěvecké party je stále plné komplikovaných tanečních choreografií, stejně jako původní sedm let stará baletní verze.

„Lucrezia je jedna z nejtěžších muzikálových rolí, které jsem zpívala. Zkombinovat těžké pěvecké party s pohybem dá opravdu zabrat,“ přiznává Bára Basiková. Muzikálová diva spatřuje v náročných trénincích výhodu. Během zkoušek aspoň hubne. „Samotnou mě to překvapilo, ale nemám žádný problém vlézt se do sedm let starých kostýmů,“ říká Bára.

Zpěvačka, která se v mezidobí stihla vdát, porodit syna a ošklivě si poranit koleno je přesvědčená, že výsledek bude perfektní. „Zkoušíme už od prosince a máme na vše dost času, tak to bude stát za to,“ říká rozhodně.

Náročné zkoušky prý mnohem hůře zvládá Bářina kolegyně Iva Marešová. Super.cz se dozvěděl, že Bářina alternace dokonce občas pláče. „Iva je žena plná entuziazmu a odhodlání a určitě všechno skvěle zvládne. Režisér věděl, proč si ji vybral,“ zastávala se Basiková kolegyně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám