Hlavní obsah
Článek

Oblíbený divadelní herec Tomáš Kolomazník zemřel v noci z neděle na pondělí po dlouhé těžké nemoci ve věku teprve 44 let. Podrobnosti o posledním rozloučení s vynikajícím divadelním hercem přineslo chebské divadlo, kde Kolomazník léta působil.

Přátelé, kolegové a diváci se s Kolomazníkem mohou rozloučit v neděli od 15 hodin. „Společně se sejdeme v hledišti chebského divadla a zavzpomínáme na našeho kolegu, přítele a skvělého herce Tomáše Kolomazníka. Tomáš jako milovník přírody a všeho přirozeného si nepřál žádné obřadní formality, projevy a tryzny. Samotný obřad proto už proběhl v nejužším rodinném kruhu,“ informovalo divadlo.

„V neděli tedy přijďte - prosím bez kravat, černých obleků a závojů - poslechnout si oblíbenou Tomášovu muziku a připomenout si jeho nejlepší herecké výkony,“ stojí v pozvánce.

Kolomazník musel roku 2015 z důvodu dlouhotrvajících zdravotních problémů soubor chebského divadla opustit, ale i poté s chebským divadlem spolupracoval jako host. V tomto období vytvořil několik nezapomenutelných rolí, mezi jinými krále Derama v Gozziho Králi jelenem, Pierra Garauda v komedii Jméno nebo Kleanta v Molièrově Tartuffovi. V této roli ho také diváci mohli vidět v říjnu tohoto roku na jevišti naposledy.

Absolvent herectví na Pražské konzervatoři byl aktivní především jako divadelní herec, zahrál si ale také v seriálech Rapl či Mordparta. K jeho spolužákům na konzervatoři patřila zpěvačka a herečka Jolana Haan Smyčková nebo Klára Issová.

Reklama

Další články

Načítám