Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Její otec Dominik Hašek exceloval na ledě, Dominika Hašková se profiluje v umění. A na kontě má velký čerstvý úspěch. Se svou elektro-popovou kapelou We Are Domi uspěla s písní Lights Off v národním kole a v květnu pojede naši zemi reprezentovat na Eurovizi do Turína.

„Jak oznámili naše jméno, tak jsem se rozbrečela a nebyla jsem schopná nic říct. Jsem z toho úplně v háji, hrozně se klepu a vůbec si asi plně neuvědomuji, co se děje,“ řekla bezprostředně po vyhlášení výsledku Dominika Hašková.

Kapela o přízeň fanoušků bojovala s dalšími šesti finalisty národního kola, na Eurovizi, chtěla také například zpěvačka Elis Mraz nebo duo Jordan Haj a Emma Smetana, o vítězné písni rozhodovaly hlasy hudebních fanoušků z Česka i ze zahraničí.

Kapela We Are Domi zaujala také mezinárodní odbornou porotu. Pro šest z jejích dvanácti členů byla vítězná skladba tou vůbec nejlepší, u dalších čtyř se umístila na druhém místě.

Skupina vznikla v roce 2018 ve Velké Británii. Její členové jsou původem z Česka a Norska. Aktuálně působí na české scéně v Praze a hrají mix skandinávského popu a elektro-popu.

Semifinálová kola písňové soutěže se uskuteční 10. a 12. května, finále proběhne 14. května. ČT show odvysílá v přímých přenosech.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám