Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jednou z tváří kalendáře pro nadaci Klíč k úsměvu, která se věnuje týraným ženám, je i herec a moderátor Michal Kavalčík (48). Sám se s obětmi domácího násilí setkal a snažil se jim pomoci. Ale úspěch byl jen padesátiprocentní.

"Formy mohou být různé, nemusí jít jen o fyzické projevy, ale třeba i o křik a zavírání doma. V mém vlastním osobním životě jsem se s ničím podobným naštěstí nesetkal. Když nebudu počítat to, že jsme se sestrou dostali zaracha, když jsme zlobili," vyprávěl.

"Dvakrát v životě jsem se snažil pomoci ženám, které domácí násilí zažívaly. Bylo pro mě velmi zajímavé slyšet odpovědi těch dam. I když tam byly viditelné stopy, že k násilí dochází, tak ta žena řekla, že přítele nebo manžela miluje, nikam nechce, odmítne nabídku přespat u vás. Šestkrát ji zmlátil, ale ona bude říkat, že spadla ze schodů. V tu chvíli nevíte, jak pomoct. V jednom případě se to povedlo, ve druhém ne," svěřil.

S partnerkou Zuzanou Fialovou, s níž má syna Dejvíka, Michal neprožívá úplně klasický vztah. "Ta doba je komplikovaná, vypadá to špatně, do divadel se nechodí. Když to jde, o víkendech pendluji mezi Prahou a Moravou," přiznal Michal, že se s rodinou vídá málo.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám