Hlavní obsah
Článek

Televizi prý skoro nezapíná, počítač neumí sama zprovoznit. Emília Vášáryová prý tedy o Vánocích cíleně nesleduje film Pelíšky, který u nás neodmyslitelně patří k době adventu. Když jsme se slovenskou hereckou legendou měli tu možnost si popovídat o pokračování komedie Šťastný nový rok, stočilo se naše téma na chvíli právě k Pelíškům.

Představitelka maminky Krausové prozradila zajímavý detail k filmu. „Pan Hřebejk mě požádal, abych přinesla své osobní věci z konce šedesátých let. Přivezla jsem fotky mé rodiny. Když tedy ve filmu ukazuji fotku svého manžela, tak se jedná o hlavu pana Kodeta a tělo mého otce. Jedná se o jeho maturitní fotku. Přinesla jsem také fotku maminky ve skořicovém kostýmu. Podle něj kostymérky vytvořily stejné šaty, do kterých mě oblékly,“ prozrazuje Emília.

Pokud tedy film zahlédne, nenechá si ujít scénu truchlení její filmové dcery. „Používám to jako můj osobní psychologický moment. Miluji scénu, kdy se moje dcera se mnou loučí. Takto přesně jsem se loučila já se svou maminkou. Sedla jsem si do její skříně a loučila se s ní. Pan Hřebejk to přijal za své a inspiroval se tím,“ zasnila se paní Emília a dále dodala: „Tuto scénu si občas vystřihnu, abych se mohla dobře vyplakat. Je to takový ozdravující moment, kdy se znovu loučím se svou maminkou.“

Reklama

Další články

Načítám