Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Sedmadvacetiletá Hazel Jones z britského High Wycombe dlouho nedokázala pochopit, proč během puberty trpěla úpornými bolestmi a nesnesitelnými křečemi. Až v 18 letech se dozvěděla svou neuvěřitelnou diagnózu. Lékaři jí sdělili, že má dvě vagíny. V jejím těle se navíc skrývají dvě dělohy a děložní hrdla. Šance, že se něco podobného přihodí je přitom podle lékařů skutečně minimální - zhruba jedna ku miliónu.

Jak mladá žena řekla v rozhovoru pro televizi ITV, diagnózu brala úplně s klidem, přestože ve skutečnosti musela dvakrát přijít o panenství.

„Jakmile jsem to zjistila, každému jsem to řekla. Zdálo se mi to úžasné a rozhodně jako ideální téma k prolomení ledů na večírcích,“ řekla Hazel.

Doktor Dawn Harper následně vysvětlil: „Při vývoji dělohy u dívek jsou zpočátku dvě hrdla, dvě trubky. Ty se následně rozloží na jednu. Dvě hrdla má zhruba jedna dívka z tří tisíc, ale mít dvě samostatné dělohy, to je mnohem vzácnější.“

Jones ještě přiznala, že pro ni byl sex zpočátku velmi nepříjemný, ale po podstoupení operativního zákroku je prý vše v pořádku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám