Hlavní obsah
Článek

Po dlouhé těžké nemoci zemřel herec Tomáš Kolomazník. Bylo mu 44 let. O jeho skonu informovalo chebské divadlo, kde herec do roku 2015 úspěšně působil.

„V roce 2015 musel z důvodu dlouhotrvajících zdravotních problémů soubor opustit, ale i poté s chebským divadlem spolupracoval jako host. Také v tomto období vytvořil několik nezapomenutelných rolí, mezi jinými krále Derama v Gozziho Králi jelenem, Pierra Garauda v komedii Jméno nebo Kleanta v Molièrově Tartuffovi. V této roli ho také diváci mohli vidět v říjnu tohoto roku na jevišti naposledy,“ napsalo na svých stránkách město Cheb.

Absolvent herectví na Pražské konzervatoři zahájil svou profesní dráhu ve Východočeském divadle v Pardubicích, kde si během let 1999 až 2005 zahrál mezi jinými Čapkova Loupežníka, Števu v Její pastorkyni Gabriely Preissové nebo d´Artagnana ve Třech mušketýrech podle Alexandra Dumase st.

Ač byl aktivní především jako divadelní herec, zahrál si také v seriálech Rapl či Mordparta. K jeho spolužákům na konzervatoři patřila zpěvačka a herečka Jolana Haan Smyčková nebo Klára Issová.

Reklama

Další články

Načítám