Hlavní obsah
Článek

Vítězka světové soutěže Miss Global Karolína Kokešová (28) bohužel na nedělním nočním finále nejprestižnější světové soutěže krásy Miss Universe neuspěla. Krásná Češka se mezi TOP 16 neprobojovala.

Do Karolíny vedení České Miss Essens vkládalo velké naděje. Přípravy probíhaly ve velkém stylu. Národní kostým i šaty se jí šily u vyhlášených návrhářů v Thajsku, Karolína se připravovala v Americe pod vedením šéfa soutěže Miss Global.

Bohužel to nestačilo. Je známo, že na Miss Universe nejsou v kurzu Evropanky. Do TOP 16 se probojovaly jen dvě - Francouzka a Angličanka.

Karolína vypadala neuvěřitelně. Je přirovnávána k loňské vítězce Andree Meze, které je velmi podobná. Světové weby ji favorizovaly i do TOP 5. Bohužel to nevyšlo. Kokešová o sobě ale dala vědět díky národnímu kostýmu, bojovala jako lvice.

"Jako zastánce ženských práv jsem chtěla, aby můj národní kroj nejen reprezentoval moji zemi, ale také to, v co jako občan této země věřím. Věřím v práva žen po celém světě, zejména v rozvinutých zemích, kde ženská práva téměř žádná nejsou. Koncept kostýmu je ukázat, že náš národ má srdce a odvahu lva. Štít má tři symbolické části - hlavní líc je lev - státní znak České republiky, druhá strana je vlajka Afghánistánu s textem: Chraňte práva žen po celém světě. Poslední strana má texaskou vlajku, kde se nyní řeší velké spory s vládou ohledně potratů: Jsem jeden hlas, ale spolu můžeme řvát," řekla Super.cz Karolína.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám