Hlavní obsah
Článek

Vzpomínáte si ještě na jednu z nejkouzelnějších evropských hereček šedesátých a sedmdesátých let Romy Schneider? S námi se teď můžete podívat na její nejsvůdnější soukromé i filmové snímky. Na těch je herečka s velmi pohnutým životním osudem zachycena z nejrůznějších úhlů v různých životních údobích a vždy nahoře bez.

Romy se narodila jako Rosemarie Magdalena Albachová. Pocházela z herecké rodiny, rodiče se však v jejích sedmi letech rozvedli. Po maturitě v roce 1953 se objevila ve svém prvním filmu Až šeříky bílé začnou kvést, kde si zahrála se svou matkou. Snímek měl velký úspěch. Nejúspěšnější však byl film Sissi, který vynesl Romy na vrchol popularity. Měl takový divácký ohlas, že byla natočena i další dvě pokračování.

Jako většina filmových hvězd neměla ani Romy poklidný a šťastný osobní život. Její osudovou láskou byl Alain Delon. Žili spolu pět let. V roce 1964 se rozešli. Když jí Alain opustil, pokusila se o sebevraždu. Dalším mužem hereččina života byl herec a režisér Harry Meyen, kterého si v roce 1966 vzala. Narodil se jim syn David. Manželství nevydrželo. Podruhé se Romy vdala v roce 1977 za svého o devět let mladšího tajemníka a řidiče Daniela Biasiniho. O dva roky později se jim narodila dcera Sarah. I toto manželství po čtyřech letech ztroskotalo.

Konec života byl vskutku smutný. V roce 1981 jí zemřel syn, když se nabodl na ocelový hrot při přelézání plotu. Po této tragédii se úplně stáhla do ústraní. Nešťastná Romy, která denně vykouřila přes padesát cigaret, zemřela krátce po synovi. V polovině roku 1982 dostala infarkt, kterému podlehla.

Reklama

Další články

Načítám