Hlavní obsah
Článek

Marie Rottrová (82) má za sebou úspěšnou kariéru, spoustu krásných písní, ale také mnoho úchylných či psychicky nemocných fanoušků. Zpěvačka, která nedávným turné ukončila své 51 let dlouhé putování po jevištích, se musela dokonce obrátit i na policii. Vyhrožovali jí smrtí, musela skousnout i obtěžování nenormální lesbičkou.

„Jeden chlap mi v dopisech vyhrožoval, že se zabije, když nebudu reagovat. Jedno děvče chtělo, abych ho adoptovala - bájivá lhářka, šestnáctiletá holka, která se na mě věšela po koncertech, čekala před šatnou, za dveřmi, vykládala, jak ji rodiče nemají rádi... Jedna paní mi zase pořád volala, a když jsem s ní odmítala mluvit, nabádala svoji desetiletou dceru, aby mi volala ona. Jindy jsem po návratu domů našla za dveřmi hnusné vzkazy a vyhrůžky, že by se mi mohlo něco stát,“ prozradila Rottrová. Poslední případ předala kriminální policii, té se však viníka najít nepodařilo.

„Pak mi jedna holka, asi lesbička, vyhrožovala, že se zabije, když nebudu její lásku opětovat,“ svěřila se interpretka hitů, jako jsou Lásko, voníš deštěm, Měli jsme se potkat dřív, Zřejmě letos nikde nejsou kytky nebo Řeka lásky.

Zpěvačka ale nikdy podivínům nepodlehla. „Prostě jsem je odpálkovala nebo nereagovala, vydírat jsem se nikdy nenechala. Ale byly i trochu jiné případy, kdy jsem jako by spolupracovala. Psal mi třeba jeden mladý, mírně retardovaný muž, který si vysnil, že se vezmeme. Pak k nám volala jeho maminka, omlouvala se a vysvětlovala jeho chování, pak poslala koš meruněk... Snažila jsem se to pochopit, tak jsem mu jednou za čas poslala podepsanou fotku, on z toho žil půl roku, vnímal to jako naplnění vysněného vztahu. Bohužel takové fanouškovství může někdy skončit i tragicky, jak to bylo třeba v případě Johna Lennona,“ dodala v rozhovoru pro Týden oblíbená „Maruška“.

I setkávání s podivíny a strach o vlastní život je patrně jedním z důvodů, proč se rozhodla vystoupit z rozjetého vlaku ven a pověsit kariéru jedné z nejúspěšnějších českých zpěvaček na hřebík.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám