Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Odhadnout hudební styl prince Williama (41) není snadné. Kdo by si pomyslel, že jakožto šlechtic bude milovat vážnou hudbu, toho asi o to víc překvapí, že jeho oblíbenou skladbou je Thunderstruck od hardrockové skupiny AC/DC.

V podcastu Time to Walk prozradil vévoda z Cambridge, že mu píseň pomáhá najít správný postoj k nástupu k jeho povinnostem. „V pondělí ráno, kdy máte po víkendu trochu unavené oči a snažíte se dostat zpátky do režimu všedních dní, není nic lepšího než si pustit Thunderstruck od AC/DC,“ uvedl William.

„Musím říct, že když jsem si to pustil poprvé - a od té doby jsem to slyšel milionkrát - říkal jsem si, tak to je docela tvrdé a drsné na pondělní ráno. Ale teď, když si to poslechnu, je to naprosto to nejlepší. Naprosto vás to probudí, naladí vás to na celý týden a vy máte pocit, že se můžete čemukoli a komukoli postavit,“ dodal princ.

Když poté diskutoval v podcastu o tom, jaký má tato píseň vliv na cvičební režim, pronesl: „Představuji si, že při jejím poslechu půjdete vcelku rychle, možná s nějakým poskočením a pohybem hlavy v rytmu. Je těžké se u této písně ubránit tanci, nebo aspoň kývání hlavy.“

V podcastu také prozradil, jaká píseň mu nejvíce utkvěla v paměti ve spojení s jeho maminkou, princeznou Dianou (†36). „Jedna píseň, kterou mám plně spojenou s dětstvím a uvízla mi v hlavě tak, že si ji stále tajně pouštím, je The Best od Tiny Turner. Moje matka dokázala řídit a při tom ji zpívat z plných plic. Občas jsme v autě měli i policistu, a i ten se někdy přidal. Zpívali jsme si a poslouchali muziku až do příjezdu k bráně u školy,“ zavzpomínal William.

Reklama

Další články

Načítám