Hlavní obsah
Článek

Je jí šestadvacet a už je na vrcholu popularity. V dětství byla znásilněna, v dospělosti si chtě nechtě musela tenhle nepříjemný zážitek zopakovat před kamerou ve filmu Bastardi. Ještě nevíte, o koho jde? Tahle slečna, která se údajně nedávno rozešla se svým přítelem, hraje v jednom populárním českém seriálu dceru Tomáše Matonohy.

Onou neznámou, která se propůjčila pro kalendář Tichý svět 2012, ve kterém dvanáct českých hereček v roli modelek znázornilo znak neslyšících pro ticho, je Kristýna Leichtová (38) známá z Comebacku. Projektu se kromě ní zúčastnily například i Jitka Čvančarová, Kristýna Fuitová, Klára Issová, Ivana Jirešová, Iva Kodešová, Jana Krausová, Linda Rybová, Barbora Seidlová, Jana Stryková nebo Hana Vagnerová.

Výtěžek z kalendáře poputuje na provoz Tiché kavárny, jež sídlí nedaleko metra Ládví na adrese Burešova 12 a ve které obsluhují takřka výhradně neslyšící. Agentura pro neslyšící a obecně prospěšná společnost 365 tak chtějí přispět k vyšší zaměstnanosti neslyšících a překonání bariéry mezi nimi a slyšící společností.

Právě proto v kavárně, která mimo jiné nabízí různé sladké či slané francouzské palačinky, nalezneme různá návěstidla a pokud by se zákazníkům přesto nepodařilo s obsluhou dorozumět, mohou se spojit mobilem s kamerou s online tlumočníkem.

Projekt kalendáře Tichý svět 2012 vznikl pod záštitou herečky Kláry Issové.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám