Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

To je teda věc! Hollywoodská herečka, producentka, scenáristka a hvězda let devadesátých Geena Davis (55) zastavila čas. Před Vánocemi vyrazila se svým o patnáct let mladším manželem Rezou Jarrahym do společnosti a bylo se na co koukat. V černých večerních šatech vypadala zkrátka úchvatně. Málokdo by trojnásobné matce hádal její skutečný věk. Posuďte sami.

Geena je členkou Mensy a patří k nejinteligentnějším herečkám. Její IQ je 140. Do světa šoubyznysu se dostala jako modelka. Mezi hvězdy první velikosti ji v osmdesátých letech vystřelily filmy Moucha, Beetlejuice a Náhodný turista, za kterého získala Oscara.

Je počtvrté vdaná. Jejím manželem byli například herec Jeff Goldblum či režisér Reny Harlin. Se současným manželem, který je špičkovým neurochirurgem, má tři děti. Teprve ve svých čtyřiceti šesti letech porodila své první dítě, holčičku Alizeh Keshvar. O dva roky později, v osmačtyřiceti letech, se jí narodila dvojčata, synové Kian William a Kaiis Steven.

Její kariéra rozhodně po narození dětí neskončila. Uváděla vlastní televizní show a zahrála si v televizním seriálu Commander In Chief, a to roli první americké prezidentky, za kterou dostala Zlatý globus. Detektiva v sukních si zahrála v krimi seriálu Exit 19. V roce 2011 se Geena stala společně s Umou Thurman tváří kampaně, která bojuje proti hladu, válkám a suchu v oblasti Afrického rohu.

Reklama

Další články

Načítám