Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvák písní Tygr z Indie, Parní stroj, Haló, děťátko nebo Ježek se má si po delší době na veřejnosti zazpíval svůj největší hit Papoušek Kakadu. Stalo se tak při křtu knížky Luďka Soboty, který má tuhle písničku rád.

„Původně jsme ji vůbec nechtěli a Frantovi Ringo Čechovi nadávali za to, že nás nutil Kakadu hrát. Toužili jsme po něčem světovějším. A on nám řekl: Ne, kreténi, budete to zpívat, jednou vás to bude živit. A měl pravdu,“ vyprávěl Super.cz Viktor Sodoma (76).

Dlouhé háro s vlnitými vlasy okomentoval: „Bydlím na samotě, tak to nevadí. Manželka nemá čas mě ostříhat. Tento týden se ale dám,“ řekl nám milovník Itálie. I letos navštívili oblíbenou Sardinii, kterou objevili před sedmi lety a učarovala jim ze všech částí země nejvíc. „Jsme tam jako doma, já i žena mluvíme italsky, dokonce si říkáme, že bychom se do Itálie odstěhovali, mají ohromně levné baráčky, ale je to daleko.“

Táta jedné dcery, která má čtyři děti, pochází z umělecké rodiny. Otec František Viktor Sodoma byl výtvarník a zpěvák. Jako malý kluk poslouchal Viktor doma v kuchyni s bráchou první rokenroly, které jim zpíval, a písničky Jiří Suchého, s nímž se akademický malíř kamarádil. Zpěvák má v domě spoustu tátových obrazů.

S prarodiči Sodomovými bydlí jediná vnučka, protože od dcery mají ještě tři vnuky. „Frederika žije s námi. Obývá celé patro a je spokojená,“ řekl nám mladistvě vyhlížející zpěvák, který loni s manželkou oslavil 50. výročí svatby. „Vzali jsme se 27. února 1970,“ vypálil bez váhání.

Viktor Sodoma se těší na Vánoce, klasické, s vánočkou, cukrovím a kaprem. „Manželka peče, umí všechno. Od zedničiny až po kuchyň. Teď právě zdobí dům. A já jsem tady,“ prozradil se smíchem jejich dělbu práce v domácnosti.

Reklama

Další články

Načítám