Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Rozkošná dívka na obrázku byla ve své době idolem všech dětí. Jenže pak přišel zlom a ona si začala připadat zbytečná. Pak byl jen krůček k tomu, sáhnout po láhvi. To se jí nakonec stalo osudným.

Dětství této sympatické mladé dámy bohužel nebylo šťastné. Její matka spáchala sebevraždu a bratra zabil granát, který mu vybuchl v ruce, což ji pochopitelně poznamenalo na celý život. Vystudovala obchodní školu a poté nastoupila na DAMU, kde v roce 1955 absolvovala obor dramaturgie. Po škole pak nastoupila do Československé televize, kde dlouhá léta působila nejen jako moderátorka a herečka, ale i jako scenáristka a dramaturgyně.

Od sedmdesátých let se ale Štěpánka Haničincová (†68) stala nepřítelkyní tehdejšího režimu a byla donucena z televize odejít. A to pro ni byl začátek konce. Tehdy začala trpět těžkými depresemi a propadla alkoholu. Ačkoli po roce 1989 uvedla na obrazovkách ještě několik pořadů pro děti, dřívějších úspěchů nedosáhla.

"Vycházela tak maximálně třikrát do týdne. Koupila šunku, becherovku, vyzvedla si prášky a šla domů. Pak třeba dlouze stála na balkoně a dívala se dolů z pátého patra na dno vinohradského dvora," píše se v knize Šárky Horákové Dvojjediná Štěpánka Haničincová, s níž jí pomáhal hereččin manžel Jan Přeučil.

Nepomohly bohužel ani časté návštěvy u psychiatra. Štěpánka Haničincová zemřela v roce 1999 na následky úrazu, který si v opilosti způsobila.

Reklama

Další články

Načítám