Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dcera Lucie Zedníčkové (55) Amelie Pokorná (19) má úspěšně rozjetou hereckou kariéru. A to je jí teprve sedmnáct let! Diváci ji znají ze seriálů Hvězdy nad hlavou i Sestřičky, nově si s Martinem Dejdarem (59) zahraje také v krimi seriálu Specialisté. V roli Anežky, neteře majora Strouhala v podání zmíněného Martina Dejdara, se poprvé objeví v pondělním díle Beze stopy.

Pokorná tak pokračuje v rodinné herecké tradici, a to právě i v rámci specifického žánru detektivního seriálu. Však také její dědeček Pavel Zedníček hrál detektiva například v televizním krimi seriálu Malý pitaval z velkého města. Pokorná sice ve Specialistech hraje přidrzlou puberťačku, do budoucna by ale na policistku klidně „povýšila“.

„Moc by mě to bavilo. Obsahuje to velkou spoustu odborných a přesných textů, takové role, předpokládám, vyžadují velkou disciplínu, co se týče přesné znalosti textu, člověk si nemůže nic pozměnit podle sebe, avšak změny a výzvy mě lákají,“ líčila talentovaná herečka.

Její postava Anežky je okolnostmi donucená bydlet u svého přísného strýčka, ona sama ale vypadá jako klasická teenagerka, které pravidla příliš neříkají. A jaká je coby teenagerka samotná Amelie Pokorná?

„Já se cítím být povahou úplně opačná než ona. Říkám to i často při natáčení. „Jak si tohle může dovolit?” V osobním životě jsem sice velký chaotik, ale myslím, že díky lidem, kteří mě obklopují a díky práci, kterou dělám, kde si nikdo mého věku nemůže absolutně dovolit si ani v nejmenším vyskakovat, to mám trošku srovnanější než Anežka,“ prozradila Super.cz Pokorná, jež měla velký respekt z Martina Dejdara.

„Měla jsem trému, a velkou. Bála jsem se, abych mu byla dobrým parťákem. Jednoduše, abych mu byla schopna vracet co nejlepší reakce, co se týče dialogů, abych s ním držela napětí situace a abych se naladila na jeho vlnu, prostě aby to fungovalo. To je totiž hrozně důležité a moc mi na tom záleží,“ popisovala.

Spolupráci se zkušeným hercem si ale pochvalovala. „Když jsme točili první obraz, seděli jsme blízko vedle sebe a řešili podle scénáře nepříjemnou situaci. Martin Dejdar se mi zblízka podíval do očí a předal mi přesně takovou emoci, jakou jsem potřebovala, aby to mohlo fungovat. Pak dále, když jsme točili už scény v bytě a hráli jsme velkou hádku, Martin na mě koukal a křičel a já měla pouze mlčet. Ale ten pohled, na ten nikdy nezapomenu, draly se mi slzy do očí, což opět bylo namístě. Jsem mu vděčná, jak mě jako mladého umělce vzal,“ uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám