Hlavní obsah
Článek

Oblíbené představení pražského Činoherního klubu s názvem Ujetá ruka, které se stalo za jedenáct let kultovním, se nesmí ve své stávající podobě dál hrát. Divadlo nyní nemůže splnit novou podmínku ve smlouvě na prodloužení práv, že hlavního hrdinu musí hrát potomek černošských Afričanů či černošských obyvatel Karibiku.

Tato zpráva nemile překvapila nejen skalní návštěvníky oblíbeného pražského divadla, ale také hlavního představitele hry Ondřeje Sokola (52), který ztvárnil mladíka černé pleti Tobyho.

Ondřej Sokol se nám k celé věci exkluzivně vyjádřil: „Ujetá ruka má mezi jinými i velké protirasistické téma, a my ji jako protirasistickou hráli. To, že ji v rámci boje proti rasismu musíme přestat hrát, je tedy pro nás naprosto absurdní," reagoval na dotaz naší redakce herec a moderátor.

Super.cz se podařilo zjistit, že celá záležitost má svůj vývoj. Divadlo se snaží s agenturou domluvit na udělení výjimky, jelikož v našich zeměpisných šířkách není snadné najít kvalitního herce s danými požadavky.

„Věříme, že se opravdu jedná o pozastavení a nikoli stažení inscenace z repertoáru, a že se nám podaří najít vhodného herce, nebo se domluvit s agenturou zastupující autora na možném řešení,“ řekla PR manažerka divadla Linda Skarlandtová, která dále uvedla, že je stále ve hře varianta, že divadlo bude hledat herce, který odpovídá požadavku agentury.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám