Hlavní obsah
Článek

Už jako student Janáčkovy konzervatoře v Ostravě hostoval v Národním divadle moravskoslezském a v Komorní scéně Aréna, tam také získal své první angažmá. V roce 2015 obdržel Cenu divadelní kritiky pro nejtalentovanějšího herce, o tři léta později bodoval v herecké kategorii na festivalu nezávislých hororových filmů v Las Vegas. V posledních dvou letech popularita Štěpána Kozuba strmě stoupá.

Diváci si ho oblíbili v improvizačním uskupení Tři tygři, mimořádně úspěšný byl také seriál sKORO NA mizině, který pojednává o dění v ostravském Divadle Mír, jeho nynější domovské scéně, kde působí také jako umělecký šéf, v době covidové pandemie a lockdownu.

Zahrál si i v úspěšném seriálu Lajna a ve filmech Shoky & Morthy: Poslední velká akce, Zátopek nebo Zbožňovaný. „Jsem samozřejmě rád, že za poslední dva roky se mi podařilo udělat filmy, za kterými si stojím, a s lidmi, které mám rád a jejichž práce si vážím. Je to pro mě radost,“ řekl Super.cz Kozub.

Nejtěžší roli však dle svých slov ztvárnil při přijímačkách, kdy měl zahrál mýdlo ve vaně. „Ale pořád jsem na tom byl lépe než můj spolužák, který měl zahrát topení… V druhé části přijímaček jsem měl vylézt na židli a křičet, že mám vzteklinu. Když jsem vyšel z učebny ven, táta, který stál na chodbě a slyšel mě křičet, mě objímal a úplně ho vyděsilo, co jsem tam musel dělat,“ řekl na rádiu Expres FM, kde byl hostem moderátorů Vaška Mašindy a Veroniky Kolouškové.

V rozhovorech se vrací i do dob svého dětství, kdy trpěl nadváhou. Mluví o tom s nadhledem a humorem sobě vlastním.

„Jako dítě jsem byl tlouštík, ale hyperaktivní. Moje dětství je vlastně takový oxymóron. Pořád jsem někde byl, pořád jsem něco dělal, byl jsem velmi zvídavé, obtloustlé dítě,“ svěřil s tím, že ve škole o něm říkávali, že je nevychovaný a nezvladatelný. „A v sedmé, osmé a deváté třídě jsem propadal z matematiky a chemie,“ práskl na sebe jeden z nejpopulárnějších herců současnosti.

Reklama

Další články

Načítám